Curare

Nicolien de Kroon

Curare biedt vrouwen die borstkanker hebben (gehad) een retraite aan in Nederland of Curacao, een adempauze om afstand te nemen van het dagelijks leven. Weggaan om weer thuis te komen, bij jezelf en bij je omgeving.

Het herstel
Bestraling, chemokuren en operaties zijn belangrijke middelen in de strijd tegen kanker. De impact van borstkanker, en van de gevolgen van de behandelingen, is echter zo groot dat het echte herstelproces pas na de laatste behandeling begint.

De verandering
Na de laatste behandeling zijn veel vrouwen het vertrouwen in hun lichaam kwijt. Ze worstelen met het verlies van hun haren, één of meerdere borsten en/of een gelittekend lichaam. Veel vrouwen ervaren bovendien dat de vrouw die borstkanker kreeg een andere is dan de vrouw die de laatste behandeling achter de rug heeft. Je weet wie je was, maar niet wie je bent.

Samen voor elkaar
Curare wil vrouwen helpen om zichzelf terug te vinden, in brede zin te helen en in hun eigen kracht te gaan staan. Wij geloven daarbij in de kracht van samen. Onze retraites geven vrouwen het gevoel dat ze niet alleen staan. En ook in de manier waarop Curare werkt, speelt ‘samen voor elkaar’ een belangrijke rol. Vrouwen werken of denken belangeloos mee, anderen (m/v) leveren een financiële bijdrage.

  • Retraites
    Veilige, rustige omgevingen waarin je helemaal tot jezelf kan komen. Een veilige omgeving
  • Onze retraites bieden een veilige omgeving, een groep van tien vrouwen, gesprekken met lotgenoten en een ruime keuze aan behandelingen.
  •  Je kunt kiezen uit yoga, ontspannende massages, reiki, mindfulness, homeopathie, acupunctuur, oedeemmassage, coaching met paarden en bijvoorbeeld stiltewandelingen.
  • Daarnaast kun je één of meerdere schoonheidsbehandelingen ondergaan
  • Naast de behandelingen bieden we bovenal ook rust en ruimte, met daarin tijd en aandacht voor jou. Ruimte om te helen.

  • Gezonde maaltijden leggen een krachtige basis onder je gezondheid.

  • Wij bieden je de kans om een voedingsworkshop te volgen. Je krijgt daarbij volop tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Terschelling
27 januari start retraite Terschelling.

Warfstermolen 2 tot 5 maart: retraite voor vrouwen met uitgezaaide borstkanker.

Curaçao 
Najaar 2018: retraite Curaçao.

Daar stond ikpersoonlijke blog van initiatiefneemster Nicolien de Kroon
Wil je mee helpen dit idee uit te bouwen tot een plan dat staat als een huis?

Mensen die hun eigen deskundigheid willen delen, mee willen denken of mee willen doen?
Dat laatste kan ook door een financiële bijdrage te leveren.
Jouw bijdrage kun je overboeken naar rek.nr. NL16 RBRB 0941 6465 48 t.n.v. Stichting Motherhood Wereldwijd, onder vermelding van ‘Curare’. Mail: info@curare.nl


.