In gezelschap van Paarden

Suka Waka vertelt in dit interview hoe zij haar passie om
te creeren combineert met een fulltime baan
bij het Ministerie van Defensie.
Suka Waka is in dienst bij de Koninklijke Marine en maakt
in Spirit, voor haar gelijknamige bedrijf, Suka Waka, prachtige Sjamanistische drums, Oceandrums, en Sjamanistische krachtvoorwerpen.

1. Waar haal jij iedere dag je energie vandaan?

Ik geniet énorm van de natuur,  al het mooie om mij heen.
Uit de minder mooie elementen van het leven, put ik kracht,
dat zich uit in ‘creatie’ om de wereld weer een stukje mooier te maken.
Door de verbinding die ik voel met  de natuur en natuurlijke materialen werd mijn bewustwording van alles wat leeft, steeds sterker. Door deze bewustwording ontstond mijn interesse in Sjamanistische cirkels, ceremoniëen en rituelen.

“Positieve gedachten spelen een belangrijke rol
in mijn bestaan. Het geeft mij de gave
alle mogelijkheden te zien die het leven biedt.”?
2. Wanneer kwam je op het idee om sjamanentrommels te gaan maken?

Vanaf dat ik zo’n jaar of 6 jaar oud was, maakte ik van gevonden hout
diverse versierde stokjes en zgn ‘walkie talkies’.
Hout, natuur en dieren spelen vanaf jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven, ik voel de verbinding ermee en wordt er blij van.

Door deze interesse was ik vaak te vinden op spirituele beurzen.
Alles wat ik daar op Sjamanistisch gebied tegenkwam trok mij aan.

De natuurlijke ‘drive’ in mijzelf om  sjamanentrommels en krachtvoorwerpen te gaan maken, werd hierdoor steeds sterker en is eigenlijk op natuurlijke wijze doorgegroeid.

Zijn er samenwerkingen? 

Na diverse opleidingen en innerlijke verdieping ontmoette ik Daniella Wacici, een vriendin die al jaren het Sjamanistische pad liep. Samen met haar organiseer ik regelmatig Sjamanistische cirkels.

De steun en samenwerking van dierbaren was en is voor mij essentieel. En maakt mijn pad om mijn missie te volbrengen liefdevol en licht. Bij deze wil ik ook graag mijn dank uiten aan Elly, al ruim 30 jaar een onafscheidelijke vriendin van onschatbare waarde.

3. Bij de koninklijke marine in dienst zijn en tegelijkertijd sjamanistisch werk doen, zijn wel heel duidelijk 2 verschillende werelden.
Zijn er overeenkomsten?

Defensie staat voor mij voor veiligheid, geen oorlog… In je kracht staan, verbinding, samenwerking. Het welzijn van mensen is een belangrijke doelstelling bij defensie en ook bij Suka Waka. Mensen verbinden om vanuit gelijkwaardigheid samen te werken aan en voor veiligheid. De juiste mensen op de juiste plek die passend is bij hun competenties.  Het zien van kwaliteiten en die kwaliteiten stimuleren, gebeurt natuurlijk ook in mijn workshops van Suka Waka. Bij defensie heb ik een leidinggevende baan en geef ik ook les. Bij het geven van workshops en het begeleiden van cirkels is dat natuurlijk ook zo.

Vanuit mijn spiritueel bewustzijn sta ik voor leven
vanuit het HART en GELIJKWAARDIGHEID.
Voor mij is het een uitdaging om  juist deze aspecten

in een mannenwereld  binnen te brengen.
En om vanuit mijn hart en mijn kwaliteiten,
mijn bijdrage te leveren, zowel bij defensie als bij Suka Waka

🙏🏻
4. Hoe ziet jouw leven er nu uit?

Mijn gezondheid is voor mij belangrijk, ik eet gezond en drink veel water. Ik probeer zoveel mogelijk balans te creëren, naar mijn lichaam te luisteren, rust te nemen wanneer nodig en goed mijn grenzen aan te geven én te leven.

 

5. Wat betekent jouw missie voor de mensen om je heen?

Mijn missie heeft zeker invloed gehad én nog voor de mensen in mijn leven, door mijn bewustwording komen zij automatisch ook in aanraking met bewustwording, dat maakt mijn missie nog waardevoller!

6. Wie is je grote voorbeeld? Wat is de belangrijkste les die je van haar hebt geleerd?

Mijn belangrijkste voorbeeld is Daniella Wacici, een zgn ‘grandmother’ onder de vrouwen. De grootste les die ik van haar heb geleerd is je innerlijke stem volgen, ego los te laten en je eigen pad te bewandelen, al geeft deze soms verdriet voor jou en je dierbaren. Je eigen missie en pad nooit opzij te zetten voor anderen. Dat maakt een mens naar mijn inziens ongelukkig.

7. Waar staat SUKA WAKA voor en wat maakt het uniek?

Suka Waka betekent paard in native, lakotataal. Mijn natuurlijke interesse en verbondenheid met de native, mijn verwondering om het krachtige en bijzondere dier Paard, maakte dat ik deze naam heb gekregen.

Het maakt het voor mij extra speciaal omdat ik mijn bedrijf Suka Waka in het Chinese jaar van het paard ben gestart.

Mijn sterrenbeeld is boogschutter, wat ook half paard is.

Regelmatig geef ik Sjamanistische Healingcirkels en Sjamanendrum cirkels, soms zelfs in gezelschap met paarden.

8. Wat is je grootste droom?

Mijn grootste droom is dat de mensheid bewust wordt van de reden van hun bestaan. Ik ben op dit moment heel gelukkig, sta in mijn kracht en doe waar ik blij van wordt

9. Waar kunnen mensen je vinden?

www.sukawaka.nl of Suka Waka op Facebook