Weer richting in je leven

Interview met Desiree Wijtenburg, oprichtster en counselor bij Reset counseling. Zij heeft een manier van werken ontwikkeld waar mensen
handvatten krijgen aangereikt om vastgeroeste patronen te doorbreken.

In dit interview deelt zij hoe zij een praktische manier heeft gevonden om beter voor zichzelf te zorgen. Het is een dagelijkse oefening. In dit interview kan je lezen hoe zij bewust spirituele principes in haar leven toepast.

1. Waar krijg je energie van? En hoe maak je daar ruimte voor in je dagelijkse leven?

Ik trek me regelmatig terug om te mediteren. Reiki behandelingen doen me goed.  Ik heb in huis een speciaal plekje gecreëerd waar ik ongestoord met mezelf kan zijn. Lekker met een wierookje en wat mooie boekjes om me heen. Ook doe ik mijn best om goed voor mijn lijf te zorgen. Ik plan het in om te sporten dat doe ik in mijn vrije tijd. Ik werk als radiologisch laborante in het ziekenhuis. Fysiek en mentaal een zware baan. Ik krijg ook energie wanneer de mensen die ik counsel de moed hebben om deuren te openen, die voor hen vaak lang gesloten bleven.
Leven met spirituele principes zorgen er ook voor dat ik minder last heb van energie verlies .

2. Wanneer kwam je op het idee van Reset Counseling?

Doordat mensen weten dat ik ook bij verschillende klinieken werk
als counselor, kwamen ze steeds vaker met vragen voor begeleiding
op
gebied van verslaving -en gedragsproblemen van hen zelf of van familieleden. Om beter aan deze vraag te kunnen voldoen heb ik
Reset Counseling in het leven geroepen.
Mijn ervaring is dat er met een relatief eenvoudige methode
veel winst is te behalen in kwaliteit van leven.
Mijzelf promoten zit niet in mijn DNA. Ik besteed daar niet zoveel aandacht aan. Veel mensen weten mij ‘via via’ te vinden.
Ik heb een uitgebreid netwerk met zowel ervaringsdeskundigen als professionals. Ik spreek hen regelmatig en wij kunnen altijd bij elkaar terecht met vragen. Veel mensen in mijn omgeving vinden het een heel goed idee dat ik ook voor mezelf zou gaan beginnen. Zij waarderen mijn deskundigheid.  Het past bij mij en ik voel me er goed bij. Sommigen weten van mijn manier van werken omdat ik hen zelf heb kunnen helpen…
Andere vrouwen met een Missie zou ik willen aanbevelen:
Hou het in de dag!
Doen en er voor gaan! Wees praktisch!
Doe per dag wat je kan doen en het resultaat komt vanzelf.
En soms op een heel andere manier dan je verwacht.

3. Hoe gaat het met je gezondheid?

Dagelijks heb ik hinder van lichamelijke klachten. Dit is grotendeels te wijten aan fysieke overbelasting, wat het 35 jaar werken in de gezondheidszorg, helaas met zich mee brengt. Ik heb een vol leven, met veel gezellige aanloop van grote kinderen, veel werken, ook onregelmatige diensten afgewisseld met hele fijne vakanties.
De laatste reis naar het Noorderlicht in Noorwegen was fantastisch!

4. Wat is de invloed van jouw werk bij Reset Counseling op het leven van mensen om jou heen?

‘Doorgeven wat ik zelf geleerd heb is mijn motto…’ Natuurlijk staat het de ander geheel vrij om er mee te doen wat hij of zij wil. Soms merk ik dat mijn kinderen en partner onbewust mijn principes kopiëren en toepassen.

5. Wie is je grote voorbeeld?

Ik ben zelf jaren gecoacht en ik heb veel te danken aan Aureol, een counselor die ik heb leren kennen in Schotland. Zij leerde mij het leven zo simpel mogelijk te houden. Compliceer je leven niet onnodig. Zorg ervoor dat je geen geheime agenda’s hanteert. Dan hoef je nooit te draaien en te liegen…en slaap je een stuk beter.

6.Waar staat Reset Counseling voor en wat maakt het uniek?

Reset Counseling biedt handvatten om vastgeroeste patronen eenvoudig te doorbreken gebaseerd op verschillende methodes op de persoon toegesneden. Ik geloof niet dat er 1 therapie is, die voor iedereen werkt. Door verschillende methodes aan te bieden kom ik er heel snel achter wat bij de client past. Het is makkelijk toegankelijk en vrijblijvend. Het is ook zeer doeltreffend voor mensen waarbij het leven onhanteerbaar is geworden. Vaak zijn 3 sessies genoeg om de cliënt weer richting te geven.

7. Hoe is het om een eenmanspraktijk te runnen?

Ik werk graag alleen omdat ik heel eigenwijs ben, het geeft me de vrijheid om lekker alles zelf te regelen. Wel heb ik regelmatig uitwisselingen met mensen uit mijn netwerk.

8. Wat is je grootste droom?

Eigenlijk leef ik al mijn grootste droom. Een heerlijk appartement in de Pijp, een geweldige vriendin, heerlijke kinderen en fijne vrienden om me heen. Misschien dat ik eerder wil stoppen met werken in het ziekenhuis vanwege de fysieke belasting en dan misschien een leuk vrijstaand huis en een hond?

9. Heb je grote wensen voor Reset Counseling, waarom wens je dit?

– Ik zou graag meer mensen willen bereiken omdat ik uit eigen ervaring weet dat mijn methode werkt.
– Een mooie praktijkruimte.

10. Ben je gelukkig?

Ik kan steeds beter accepteren hoe het leven is. En dat betekent voor mij dat mijn geluk niet afhangt van hoe ik me voel. Gevoelens kunnen met het uur veranderen. Geluk is meer een staat van zijn.

11. Wat betekent succes voor je?

Dat ik in de spiegel kan kijken en me helemaal OK voel met mezelf. Succesvol in mijn werk zijn, is moeilijk te meten. Soms zie je niet direct resultaat en hoor je later pas dat mensen er iets aan hebben gehad. Soms is het duidelijk en hebben mensen binnen enkele sessies weer grip op hun leven hebben…

12. Waar kunnen mensen informatie vinden en hoe kan men jou bereiken met vragen?

Op www.resetcounseling.nl  kun je alle informatie vinden. Ken je mij persoonlijk? Spreek me gerust even aan…