Hoe gaat het nu met mij?

Eerlijk erkennen wat jij nodig hebt is noodzakelijk om een gezonde relatie met jezelf en anderen te ontwikkelen. Open durven uitspreken van jouw gevoelens is een goede manier om je eigen ruimte in te nemen. Waarom vinden we dit toch zo lastig?
De angst voor afwijzing en de vrees om in de steek gelaten te worden, zit zo diep in ieder van ons verankerd. Deze angst kan ons leven verlammen. Daardoor pikken we meer dan goed voor ons is. Het kan je weerhouden om je wensen uit te spreken, laat staan echte knopen door te hakken. Je past je aan en cijfert jezelf weg. Zodat de ander maar gelukkig is. Zijn we niet allemaal bang om alleen te staan?Kwetsbaarheid maakt je gevoelens zichtbaar. Iedereen kan zien wie we werkelijk zijn. De maskers gaan af en sluiers verdwijnen. We voelen ons naakt. In situaties die we niet als veilig beschouwen is het niet gewenst om kwetsbaar te zijn. Dan zijn we in de overlevingsmodus. Noodzakelijk om ons eigen hachje te redden. Dan pompen we onszelf op. Zijn we groter en sterker dan we ons voelen. We vluchten of vechten. Bevriezen kan ook maar dat is meestal niet efficiënt. Het delen van onze kwetsbaarheid kan ook een zeer krachtige uitwerking hebben. Het kan vooral de deur naar onszelf openen. Het maakt ons bewust van onze eigen rol in de situatie waarin we verkeren. Ons eigen wel of niet handelen wordt zichtbaar. Met dit bewust zijn, zijn we in staat om kleine en grote veranderingen aan te gaan. De steun en support van iemand die we vertrouwen is essentieel. Iemand die naar ons luistert, iemand die onze intenties toetst en uit eigen ervaring deelt. Verbinding is hierbij het sleutelwoord.

Verkeer jij in een situatie die je graag zelf zou willen veranderen?  Heb je het gevoel dat je leven in een fuik is beland? Ben je echt bereid om verantwoordelijkheid te nemen over jouw eigen leven? Het maken van een Sisterlijst kan een goede eerste stap zijn. Sisters die je aanmoedigen en ondersteunen in het leven van je eigen leven, het nemen van je eigen beslissingen en het maken van keuzes en goede stappen naar een gezonde relatie met jezelf.

www.devrouwenmantel.nl