Alles over emoties

Let op: NIET VOOR WATJES!
Goed zorgen voor je gezondheid betekent luisteren naar je emoties.
En die hebben we volop!

Voel je je verkeerd behandeld door een vriend of vriendin?
Dan heb je de neiging lekker in het verhaal te blijven en vooral je ongenoegen te uiten over die andere persoon. In werkelijkheid doen jouw emoties pijn bij jou. En weet jij niet hoe je er mee om kan gaan. Meestal heb je meerdere ervaringen nodig met bepaalde emoties om dat te leren. heb je moeite met emoties van afwijzing en je ongezien voelen? Dan kom je waarschijnlijk veel mensen tegen zonder empatisch vermogen, het doel daarvan is dat je lekker op je eigen benen leert staan.

Vera Helleman gaf op de Internationale Therapeuten beurs in Houten een lezing over haar nieuwste boek ‘De emotie encyclopedie’. De encyclopedie omvat beschrijvingen van 350 emoties en hun betekenissen, tezamen met handreikingen om deze informatie constructief te gebruiken.

We hebben emoties niet voor niets. In plaats van emoties te weren, leren we de emoties aan te gaan, te ervaren en los te laten. Dat is fijn want dan houden we ze niet een heel leven vast, blijven we lekker in beweging en krijgt ons lijf ook de kans om te ontladen.

Emoties leiden ons, helpen ons herstellen of stappen te zetten en geven informatie over wat ons ware zelf aangeeft dat we nu nodig hebben. Ze geven feedback op hoe onze binnenwereld omgaat met de buitenwereld. Door dit te begrijpen leren we communiceren met ons diepste zelf en kunnen we ons overtuigingengereedschap afstemmen op wie wij werkelijk zijn. Vernieuwende kijk van Vera, zeker gezien in de tijd toen men nog hysterisch werd opgesloten als je uberhaupt al iets mocht voelen.
Alle verhalen vertellers en drama queens opgelet! Emoties is waar het om gaat!